Niet weer de benen bij andere mensen onder de tafel steken..

Mevrouw Door-Gerrits woont in Den Bommel. Ze is een volle nicht van mevr. Limburg van Zuid. Haar moeder is geboren in Kalenberg en ontmoette een aardige schipper die knecht was op de Martha van Zijlstra. Deze vervoerde riet en kwam zodoende in Kalenberg om ook hier riet op te halen. Dat bleek de ware te zijn en zij zijn getrouwd. Zij gingen verder de vaart op.

Mevrouw Doorn Gerrits werd geboren en moest als schipperskind van boord om naar school te gaan. Dat werd de school in Kalenberg (naast het kerkje). Zij ging in de kost van 1945 -1955 bij Ome Klaas en tante Trijntje op Noord.

Na de lagere school mocht ze verder leren maar dat wilde ze niet “niet weer  de benen bij andere mensen onder de tafel steken”. Zij is dus mee de vaart op gegaan en ontmoette ja hoor… een binnenschipper. Daar heeft ze meegevaren tot 2008, toen is haar man overleden. Sindsdien woont ze in den Bommel vlak bij haar zoon…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *